Odborné články a tiskové zprávy pro novináře a redaktory

HEIDENHAIN vyvíjí, vyrábí a prodává komponenty pro hlavní sektory obráběcích strojů, elektronického průmyslu a automatizaci. Kromě toho poskytujeme také rozsáhlé informační materiály pro novináře, týkající se dalších produktových oblastí a průmyslových odvětví.

Pro individuální dotazy nás prosím kontaktujte přímo nebo nám dovolte přidat si vás do našeho tiskového rozdělovníku: heidenhain@heidenhain.cz

Senzor ulomení nástroje TD 110 od fy HEIDENHAIN: Procesní spolehlivost a úspora času při dovybavení

Kontrola ulomení nástrojů v pracovním prostoru, plně integrovaná do automatizovaných procesů: s indukčním snímačem ulomení nástrojů TD 110 od fy HEIDENHAIN mohou uživatelé získat značné časové úspory při minimalizaci zmetků – dva základní aspekty pro udržitelnou výrobu a vyšší produktivitu od prvního dílce.

Detekce ulomených nástrojů v automatizovaných procesech a zabránění škodám při následném obrábění – TD110 zvyšuje spolehlivost procesu ve výrobě jen tak mimochodem. Protože detekuje poškozený nástroj na cestě ze zásobníku nástrojů do strojního prostoru nebo zpět při cestě kolem a zabraňuje jeho opětovnému použití. Kompaktní a robustní senzor ulomení nástrojů lze dodatečně namontovat v pracovním prostoru téměř všech obráběcích strojů v bezprostřední blízkosti stolu. U obráběcího stroje s řídicím systémem HEIDENHAIN trvá instalace TD 110 pouze 4 až 5 hodin – časová investice, která se vyplatí již po 3 000 kontrolách.

Senzor TD 110 detekuje ulomení u nástrojů od průměru 0,4 mm a to již při změně délky o 2 mm bezdotykově přes indukční snímač – přímo v pracovním prostoru stroje, s vřetenem otáčejícím se pracovními otáčkami. Tímto způsobem výrazně zvyšuje spolehlivost procesu a díky optimalizaci dráhy kontroly šetří až 6 sekund neproduktivního času během každé kontroly ve srovnání s konvenčními laserovými závorami. Signály TD 110 jsou přenášeny do řídicího systému jednoduše přes rozhraní dotykové sondy. Tam pak spouští hlášení, NC-stop nebo uloženou, uživatelsky specifickou reakci – např. zprávu pro StateMonitor, MDE-software od fy HEIDENHAIN.

To má za následek značné časové a nákladové výhody při výměně nástrojů, stejně jako výrazné snížení stopy CO2, protože TD 110 funguje i bez stlačeného vzduchu. To také přispívá k jeho snadné montáži. Pro jeho instalaci nejsou nutné hadice na stlačený vzduch ani filtrační jednotky. Pro napájení a přenos signálu stačí jediný kabel. Kromě toho je TD 110 díky indukčnímu měření bezúdržbový.

Ušetřete 6 sekund při každé kontrole: Snímač ulomení nástroje TD 110 od společnosti HEIDENHAIN také kontroluje mikronástroje přímo ve strojním prostoru a při rychloposuvu.
Kontaktní osoba – Tisk/Media

Jednatel

+420 272 658 131

heidenhain@heidenhain.cz