Odborné články a tiskové zprávy pro novináře a redaktory

HEIDENHAIN vyvíjí, vyrábí a prodává komponenty pro hlavní sektory obráběcích strojů, elektronického průmyslu a automatizaci. Kromě toho poskytujeme také rozsáhlé informační materiály pro novináře, týkající se dalších produktových oblastí a průmyslových odvětví.

Pro individuální dotazy nás prosím kontaktujte přímo nebo nám dovolte přidat si vás do našeho tiskového rozdělovníku: heidenhain@heidenhain.cz

TNC7 od fy HEIDENHAIN na AMB 2024

Rozšířené HMI-portfolio s kompaktním TNC7 basic a novým multifunkčním ovladačem OC 310 (Override Controller)

Na AMB HEIDENHAIN představí široké portfolio možností pod heslem „Stairway to Sustainability – More Productivity from the First Part“ (Schodiště k udržitelnosti – Větší produktivita od prvního dílce), které přináší individuální řešení pro zvýšení produktivity, kvality a procesní spolehlivosti. U řídicích systémů k tomu patří kompaktní TNC7 basic a nový multifunkční ovladač OC 310 (Override Controller).

Na stánku HEIDENHAIN a na stánku TNC Club najdou návštěvníci AMB rozsáhlé příležitosti dozvědět se více o rozšířené produktové řadě řídicích systémů TNC7. Kromě známé 24" verze je k dispozici také 19" TNC7 s kompaktnějším dotykovým displejem s plnou funkčností, nový TNC7 basic s 16" dotykovým displejem pro kompaktní obráběcí stroje a programovací stanice TNC7, které umožňují objevovat jedinečné uživatelské zkušenosti s funkcemi, jako je grafické 6D-seřizování MAS, monitorování kolizí DCM nebo cykly trochoidálního frézování OCM. Kromě toho mohou návštěvníci veletrhu zažít TNC7 v akci při prezentaci.

Všestranné hardwarové portfolio s kompaktním TNC7 basic

Tři nové hardwarové varianty s 24", 19" a 16" obrazovkou a různými klávesnicemi rozšiřují možnosti aplikace intuitivního řídicího systému TNC7 od společnosti HEIDENHAIN. Na AMB 2024 věnuje HEIDENHAIN zvláštní pozornost 16" verzi TNC7 basic. Je základem portfolia TNC7 z hlediska velikosti a nabízí všechny typické výhody TNC7 pro kompaktní stroje, např. s 3+2 osami. Přednosti TNC7 jsou tedy k dispozici také pro následníky řídicího systému TNC 620: monitor s plným HD-rozlišením a rozsáhlým balíčkem opčních funkcí, jako je grafické 6D-seřizování MAS, sledování kolizí DCM nebo cykly trochoidálního frézování OCM, díky nimž je práce s novou generací řídicích systémů od společnosti HEIDENHAIN tak snadná, časově úsporná a spolehlivá.

Novinka: Multifunkční Override Controller OC 310 pro TNC7

Dva potenciometry v jednom multifunkčním ovládacím prvku: Nový Override Controller OC 310 usnadňuje práci na řídicích systémech TNC7. Uživatel může použít OC 310 k regulaci posuvu a rychloposuvu na jediném novém ovládacím prvku. Podporuje ho přitom nová softwarová funkce „Podmíněné zastavení“, pomocí které lze do NC-programů vstupovat intuitivně, pohodlně a s jednou rukou. Uživatel jednoduše definuje body přerušení v NC-programu, na kterých se řídicí systém zastaví během chodu programu, např. před funkcí naklopení, při výměně nástroje nebo během přechodu z obráběcího posuvu na rychloposuv. Hmatová zpětná vazba Override Controlleru přes vibrace je také úlevou v každodenní činnosti.

Rychleji k obrábění

Vyšší produktivita od prvního dílce, a to jak v malých sériích, tak v automatizované výrobě – to se netýká pouze samotného výrobního procesu. Zejména seřizování by mělo být provedeno rychle. Protože to nejen zkracuje potřebný čas, ale zmenšuje také stopu CO2. Díky graficky podporovaným funkcím pro 6D-seřizování upínacích zařízení a obrobků nabízí TNC7 dva skutečné spořiče času a tím i úspory energie.

Uživatel může s virtuální podporou rychle, snadno a spolehlivě přeměřovat upínací zařízení a obrobky na TNC7. Složitost upínací situace zde nehraje roli. Ať už se jedná o upínací věž či jednoduchý nebo složitý, předem opracovaný polotovar: TNC7 vás krok za krokem interaktivně provede celým procesem. Díky tomu je seřizování složitých dílců až pětkrát rychlejší než s běžnými cykly dotykové sondy. 6D-proměřování upínacích zařízení je součástí rozšířeného Dynamického monitorování kolizí DCM, pro obrobky je k dispozici nový Option Model Aided Setup MAS (Opční seřízení modelu s podporou).

Frézování s optimálními řeznými podmínkami

Volitelný balíček TNC7 zahrnuje také Optimized Contour Milling OCM (Optimalizované frézování obrysů). Trochoidální frézování nové generace automaticky vypočítá vždy nejlepší strategii frézování – pro jakoukoli kapsu nebo ostrůvek. Uživatel jednou specifikuje obrysy a přebírá optimální parametry obrábění z integrovaného kalkulátoru řezných podmínek. Hrubování a dokončování jsou vysoce produktivní a obzvláště šetrné k nástroji, zatímco inteligentní funkce odstraňování otřepů z OCM zajišťují dokonalé hrany podél naprogramovaného obrysu. Tak šetří Optimized Contour Milling od programování až po obrábění čas a energii při maximální bezpečnosti procesu.

TNC7 basic je základem portfolia TNC7 z hlediska velikosti a nabízí všechny výhody typické pro TNC7 pro kompaktní obráběcí stroje.
Nový Override Controller OC 310 pro řídicí systémy TNC7 kombinuje dva potenciometry a NC-start v jednom multifunkčním ovládacím prvku a reguluje jak posuv, tak rychloposuv.
Grafické 6D-seřizování obrobků TNC7 podporuje uživatele při snímání jakéhokoli obrobku a dokonale doplňuje grafické seřízení upínacích zařízení.
OCM, trochoidální frézování nové generace od společnosti HEIDENHAIN, využívá celou délku břitu frézy pro maximální objem třísky při obrábění ostrůvků a kapes s libovolnými obrysy. To výrazně zkracuje dobu obrábění a opotřebení nástrojů.
Tři velikosti obrazovek, dvě úrovně výkonu a alternativní ovládací panely: Na veletrhu AMB 2024 HEIDENHAIN představí rozšířené HMI-portfolio pro TNC7.